TE KOOP - RK HEILIGE PASTOOR VAN ARSKERK – BREDA

Op zeer goede locatie n.l. heel goed bereikbaar vanaf  de A58 en tevens dichtbij de A16 in Breda-West, staat midden in een natuurgebied de Heilige Pastoor van Arskerk uit 1929. Het gebouw is een Rijksmonument. Het gebouw ligt op ruim  5.437 m2 grond  en heeft zelf een oppervlakte bvo van 1092 m2. Aan de voorzijde langs de toegangsweg is er een ruime parkeergelegenheid. Momenteel is in het gebouw een wijnhandel gevestigd, de bestemming is detailhandel. Op het achterliggende terrein is een mogelijkheid voor een invulling, mits het aan monumentale eisen voldoet en in goed overleg met de gemeente Breda en de wijkgemeente.  

 

Dit prachtige kerkgebouw wordt thans te koop aangeboden. Mogelijkheid voor aanvragen van subsidie van zowel Provincie als Rijk. Het gebouw leent zich uitstekend voor trainingen/ coaching/ design/ events/yoga/ kunstexpositie/ bijeenkomstruimte/ e.a. 

 

P A N D

Met de Liesboslaan 293 biedt Reliplan een waardevol stukje religieus vastgoed aan in het door groen omgeven Breda.

 

 

U I T S T R A L I N G

Het in 1929 opgetrokken gebouw staat bekend als één van de belangrijkste werken van de vermaarde architect Jacques Hurks; een Brabantse architect die zeker in zijn beginjaren bekend stond om zijn gebruik van typische kenmerken van de Amsterdamse School en het expressionisme. De voor Jacques Hurks zo kenmerkende bakstenen binnenafwerking draagt bij de Liesboslaan 293 absoluut bij aan de positieve ‘smoel en gevoel’; in de belangrijkste ruimtes ervaar je een prettige en behaaglijke sfeer. Verder zorgen de kenmerkende vormen en welvingen, het behoud van bijzondere en originele details en de indrukwekkende open ruimtes ervoor dat dit pand zowel van binnen als van buiten een lust voor het oog is gebleven.  

 

 

G E S C H I E D E N I S

Het gebouw kreeg de naam Pastoor van Arskerk, naar de in 1786 in Ars (Frankrijk) geboren priester Jean Baptiste Marie Vianney. De preken van ‘de pastoor van Ars’ stonden erom bekend aanstekelijk, eenvoudig en direct te zijn en waren daarom graag bezocht door gelovigen uit het hele land. Zijn preken werden zelfs zo gewaardeerd dat hij er de populairste biechtvader mee werd die Frankrijk ooit heeft gekend!

 

 

G R O O T T E

Ten behoeve van de verkoop is er een meetrapport opgesteld. In dit meetrapport valt een Bruto Vloeroppervlakte (BVO) van 1092 m2 te lezen met een verhuurbare oppervlakte (VVO) van in totaal 858 m2. De VVO is als volgt onderverdeeld:

-          741,2 m2 bedrijfsruimte

-            65,3 m2 verkeersruimte

-            51     m2 toilet/,- facilitaire/, -techniekruimte.

 

B E R E I K B A A R H E I D

Het kerkgebouw bevindt zich aan de westkant van Breda in het buurtschap Liesbos en de bereikbaarheid van de kerk is zowel per auto als per fiets bijzonder goed te noemen. Zo draagt de naastgelegen A58 (en de A16 in de nabijheid) er voor dat bezoekers hun weg gemakkelijk kunnen vinden en biedt de voor de deur liggende fietstunnel ook fietsers en voetgangers de perfecte mogelijkheid het pand te bereiken. Andersom ben je vanúit de kerk ook zo bij diverse recreatie- en horecagelegenheden.  

 

P A R K E R E N

Er is ruime parkeergelegenheid aanwezig op eigen terrein.

 

 

B E S T E M M I N G

De geldende bestemming van de Liesboslaan 293 is thans: ‘Detailhandel’.

De gemeente heeft aangegeven open te staan voor herbestemming met de volgende scenario’s:

- terugzetten van de bestemming naar ‘maatschappelijk’ (religie).

- eventuele woningbouw op het braakliggende terrein áchter de kerk. De toekomstige koper zou in dit scenario het terrein af kunnen splitsen van het kerkgebouw en van de hand kunnen doen.

 

Eventuele plannen dienen uiteraard gemaakt te worden met inachtneming van de status van het pand als Rijksmonument.

 

B E Z I C H T I G E N

Overtuigd van de charme en de mogelijkheden welke de Liesboslaan 293 jouw (religieuze) organisatie te bieden heeft? Neem dan contact op met Arjan van de Ruit (06-26997558) voor het maken van een afspraak!  

 

 

B I J Z O N D E R H E D E N

-          Bouwjaar: 1929

-          Bestemming: detailhandel

-          BVO: 1092 m2

-          VVO:   858 m2

-          Monumentenstatus: Rijksmonument

-          Aanvaarding: in overleg

-          Parkeergelegenheid: op eigen terrein

-          Opdrachtgever staat tevens open voor langdurige verhuur

 

 

Meer informatie

Mail zenden naar info@reliplan.nl

Voor meer informatie zie bijgevoegde Brochure Liesboslaan 293

 

Reliplan Nederland

Raadhuisplein 4, 2914 KM Nieuwerkerk aan den IJssel
E info@reliplan.nl
T 088-1669500

Contact

Reliplan Nederland  -  Raadhuisplein 4 - 2914 KM Nieuwerkerk aan den IJssel 

Tel: 088 166 9500  -  E-mail: info@reliplan.nl


Volg ons