Verkocht - Vergadering van Gelovigen Ons Lokaal - Amsterdam

EMILIE KNAPPERSTRAAT 49 TE AMSTERDAM

 

|   227m2 VVO   |   maatschappelijke bestemming   |   capaciteit: 100 personen   |  

 

 

‘ONS LOKAAL’

Vanaf heden in het aanbod van Reliplan: de Emilie Knappertstraat 49 te Amsterdam. Dit doeltreffende pand genaamd ‘Ons Lokaal’ is opgetrokken in 1968 en vervult sindsdien de functie van verenigingsgebouw. Het pand is groot genoeg voor samenkomsten van ongeveer 100 personen en biedt momenteel onderdak aan de Vergadering van Gelovigen. Door de ligging middenin de wijk vormt de Emilie Knappertstraat 49 sinds jaar en dag een sociaalreligieus baken. Zonder opsmuk vormt het hier een middelpunt van de multiculturele samenleving en vinden velen hier een veilige haven. Het gebouw biedt mogelijkheden te over voor wie op zoek is naar een ruimte waarin bijeenkomsten kunnen worden georganiseerd. 

 

 

EMILIE KNAPPERTSTRAAT: DE NAAMGEVER

Dat het pand aan de Emilie Knappertstraat de naam ‘Ons Lokaal’ draagt is in het licht van de geschiedenis van Emilie Knappert logisch. Emilie Knappert legde in haar werk het accent op de geestelijke en sociale ontwikkeling van kinderen uit arbeidersgezinnen en was een ware pionier in het welzijnsdenken. Onder haar hoede konden de kinderen zich ontwikkelen door kunstzinnige vorming en natuureducatie. Ze was aanhanger van de zogenoemde Woodbrookers en wilde, tegen de geest van die tijd in, open in gesprek blijven gaan met andersdenkenden zonder deze te (ver-)oordelen. Inspiratie voor haar doen en laten haalde zij uit haar contacten met mevrouw Mercier, feministe en oprichtster van de sociaal culturele stichting ‘Ons Huis’. Deze stichting was uiteindelijk verantwoordelijk voor de oprichting van het eerste buurthuis op het Europese vasteland en wel in de Amsterdamse Jordaan. Verenigingsgebouw ‘Ons lokaal’ had wat ons betreft dus op geen betere locatie kunnen staan dan in de Emilie Knappertstraat.

 

BEREIKBAARHEID

De Emilie Knappertstraat 49 is gelegen in het voormalige stadsdeel Slotervaart (thans Nieuw-West) en kent een uitstekende bereikbaarheid met de A10 en A4 aan de flanken van de wijk en de diverse openbaarvervoersvoorzieningen in de directe omgeving (tram + bus).

 

BEZICHTIGEN

Dit bijzonder doeltreffende pand wordt u aangeboden door Reliplan makelaar Arjan van de Ruit. Is uw interesse gewekt? Neem dan contact op via 06-26997558 voor het maken van een afspraak.

 

 

 

 

 

INDELING

Binnenkomst in tochtportaal. Hal met toegang tot de bijeenkomstruimte, de pantry en de toiletruimtes.

 

Bijeenkomstruimte/kerkzaal

De bijeenkomstruimte is door bovenlichten omgeven en kent een T-vormig, verzonken doopvont in het achterste gedeelte van de ruimte. Vanuit de zaal kan de pantry worden bereikt en er is een nooduitgang aanwezig aan de achterzijde. De bijeenkomstruimte is verder voorzien van een onderhoudsvrije vloer en een systeemplafond met inbouwspots.

 

Pantry

De pantry kent een vrij uitgebreid keukenblok in hoekopstelling met diverse inbouwapparatuur. De ruimte is groot genoeg voor het plaatsen van een paar tafels en stoelen.

 

Toiletruimtes

De sanitaire ruimte is onderverdeeld in een herentoilet met urinoir (2x), 2 aparte toiletruimtes en 1 invalidentoilet met schuifdeur. Vanuit het invalidentoilet is er toegang tot bergkast met de opstelplaats voor de cv-ketel.

 

AFMETINGEN

-          Verhuurbare vloeroppervlakte bedrijfsruimte: 157 m2

-          Verhuurbare vloeroppervlakte verkeersruimte: 7,8 m2

-          Verhuurbare vloeroppervlakte toilet,- facilitaire en techniekruimte: 62,10 m2

-          Totaal verhuurbare vloeroppervlakte: 227m2

-          Externe en gebouwgebonden buitenruimte: 4,27 m2

-          bruto vloeroppervlakte: 246 m2

 

DOELEINDEN

De Emilie Knappertstraat 49 kent een maatschappelijke bestemming.

 

ERFPACHT

De erfpacht betreffende dit pand heeft de status: voortdurend.

 

STAAT VAN ONDERHOUD

Het gebouw verkeerd in een redelijke staat.

 

Bekijk hier de brochure.

 

Voor meer informatie of heeft u interesse?

Mailen naar info@reliplan.nl t.a.v. Christine Wensveen

Reliplan België

Rue des Récollets 3, 6940 Durbuy, België
E info@reliplan.be
T 31683502424

Contact

Reliplan Nederland  -  Raadhuisplein 4 - 2914 KM Nieuwerkerk aan den IJssel 

Tel: 088 166 9500  -  E-mail: info@reliplan.nl


Volg ons