Verkocht - St. Arminiuskerk - Amsterdam

Omschrijving Het gebouw:

De Postjeskade 200 is een gemeentelijk Monument (1957, architect K.L Sijmons - voorheen Arminiuskerk) gelegen op een mooie locatie aan het water in Amsterdam-West op loopafstand van het Rembrandtpark. Bijzonder aan het gebouw is dat de gevel aan de kant van de huizen geheel gesloten is. Het linkerdeel van de laagbouw, dat in het water staat, is later toegevoegd. De voormalige kerk gelegen aan de Postjeskade 200 in Amsterdam is een imposant historisch gebouw dat zich over twee verdiepingen uitstrekt. Gebouwd in de 19e eeuw is deze multifunctionele ruimte een prachtig voorbeeld van herbestemming van kerkgebouwen en biedt een unieke en sfeervolle locatie voor een scala aan mogenlijkheden.Volgens het bestemmingsplan is het gebouw bestemd voor culturele, religieuze en sociale activiteiten.

De hoofdruimte van de kerk is indrukwekkend vanwege de prachtige lichtinval en hoge plafonds. Deze ruimte is geschikt voor allerlei evenementen, van huwelijken en concerten tot zakelijke bijeenkomsten en lezingen. Op de bovenverdieping zijn er twee kleinere ruimtes. Deze ruimtes hebben een prachtig uitzicht over het water en het Rembrandtpark. Het multifunctionele gebouw is gelegen in een rustige wijk, maar toch dichtbij het bruisende centrum van Amsterdam. Er is voldoende parkeergelegenheid in de omgeving en het is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Samenvattend, de kerk aan de Postjeskade 200 in Amsterdam is een prachtige en uniek object, met veel historische charme en een prachtig uitzicht een bezichtiging waard voor iedereen die op zoek is naar een bijzondere en sfeervolle plek dicht bij het centrum van Amsterdam.

Historie: De kerk werd gebouwd in naam van de Remonstrantse gemeente en werd in mei 1957 geopend. Het ontwerp kwam van Karel Sijmons, die meerdere kerken op zijn naam heeft staan. Het werd destijds gezien als een sober gebouw van grote eenvoud met strakke lijnen. De Arminiuskerk is een kerkgebouw in Amsterdam-West. De kerk is vernoemd naar Jacobus Arminius. Vanaf 1973 werd het gebouw ook als jeugdhonk gebruikt. De laatste kerkdienst was in 1982; toen werden ook de luidklokken uit de klokkentoren verwijderd. Momenteel wordt het gebouw gebruikt voor kinderopvang en welzijnsactiviteiten door Akros Kinderopvang en Welzijn. Voldoende parkeergelegenheid in de straten rondom en direct aan de voorzijde van het pand (betaald parkeren). Oppervlakte: Het totale vloeroppervlakte van het gebouw bedraagt ca. 860 m² en is verdeeld als volgt: Begane grond : ca. 687 m² 1e verdieping : ca. 173 m² Totaal : ca. 860 m² EIGEN GROND!!! Kadastrale perceel: 765 m² Bestemming: Enkelbestemming Maatschappelijk -1

Reliplan Amsterdam

Buiksloterdijk 242, 1025 WE Amsterdam
E info@reliplan.com
T 020 - 636 58 89

Contact

Reliplan  -  Buiksloterdijk 242  -  1025 WE Amsterdam
Tel: 020 - 636 58 89  -  E-mail: info@reliplan.com


Volg ons