TE KOOP - RK DONATUS MARTELAAR - ALTFORST

Bijzonder KERKGEBOUW aan de Kerkstraat 8, 6628 AC Altforst.

 

P A N D

Met de Kerkstraat 8 biedt Reliplan een kans voor een kerk of een alternatieve gebruiker in de groene omgeving Altforst.

 

U I T S T R A L I N G

De hoofdentree van de kerk is gelegen aan de Kerkstraat en de kerk bestaat uit een eenbeukig schip van vier traveeën, inwendig gemeten+ 18 × 9,30 m, een vierkante koortravee van 5 m breedte, die wordt afgesloten door een halfronde absis en een toren, geflankeerd door een doopkapel en een bergruimte.

 

De totale lengte van het kerkgebouw van toren tot absis bedraagt inwendig 28,50 m. Aan weerszijden van de koortravee bevinden zich bijruimten. Volgens het plan van Kayser was de sacristie aan de zuidzijde geprojecteerd en aan de noordzijde een kleine ‘wachtkamer (voor de) koorknapen’ met een portaal. Deze ruimte is voor enige decennia vergroot.

 

Aan weerszijden van het schip zijn tussen de steunberen van de derde travee biechtstoelen gebouwd. De lage aanbouwen aan weerskant en van de toren staan via een boogopening in verbinding met het schip. Aan de noordzijde bevindt zich de doopkapel; aan de zuidkant een bergruimte waarin ook de t rap naar het zangkoor is opgenomen.

 

G E S C H I E D E N I S

In 1796 werd in Altforst door pastoor J.H. van Horenbeek een schuurkerk gebouwd. Onder het pastoraat van Hermanus de Bruijn werd in 1833 de schuurkerk vervangen door een Waterstaatskerk. Twee jaar later werd ook een nieuwe pastorie gebouwd. Veel verbeteringen vonden plaats onder het pastoraat van Johannes Barten, die o.m. in 1869 een afzonderlijke r.k. begraafplaat s stichtte. In 1890-1891 werd de Waterstaatskerk vervangen door het huidige neoromaanse gebouw naar ontwerp van J. Kayser. De rooms-katholieke kerk in Altforst is toegewijd aan de H. DONATUS en in het boogveld boven de ingang staat ter herinnering aan de inwijding van de kerk de tekst: 'STo / DONATO SACRUM / 1891'.  Rechts van de kerk ligt de begraafplaat s, omgeven door een muur.

 

G R O O T T E

Ten behoeve van de verkoop is er een meetrapport opgesteld. In dit meetrapport valt een Bruto Vloeroppervlakte (BVO) van 389 m2 te lezen met een verhuurbare oppervlakte (VVO) van in totaal 309 m2. De VVO is als volgt onderverdeeld:

-   20,60 m2 VVO kantoorruimte;

- 229,00 m2 VVO bedrijfsruimte;

-   30,70 m2 VVO verkeersruimte;

-   22,60 m2 VVO toilet/,- facilitaire/, -techniekruimte;

Waarvan 292 m2 is gelegen op de begane grond en 16,5 m2 is gelegen op de eerste verdieping.

 

 

B E R E I K B A A R H E I D

Het kerkgebouw bevindt zich tussen ’s-Hertogenbosch en Nijmegen ten noorden van de maas. De kerk ligt tussen de A15 en de A59 in, via de N329 en de N322 is deze goed per auto te bereiken.

 

P A R K E R E N

Er is sprake van een openbaar parkeren.

  

B E S T E M M I N G

De geldende bestemming van de Kerkstraat 8 is thans: ‘Maatschappelijk’.

 

Eventuele plannen voor herbestemming dienen uiteraard gemaakt te worden met inachtneming van de status van het pand als Rijksmonument, de ruimtelijke planning van de gemeente en de opdrachtgever.

 

V R A A G P R I J S

De vraagprijs voor dit bijzondere object is gesteld op € 375.000,- k.k.

 

B E Z I C H T I G E N

Overtuigd van de charme en de mogelijkheden welke de Kerkstraat 8 jouw (religieuze) organisatie te bieden heeft? Neem dan contact op met ons kantoor 088-1669500 voor het maken van een afspraak of stuur een mail naar info@reliplan.com!

 

B I J Z O N D E R H E D E N

Adres: Kerkstraat 8 6628 AC Altforst Appeltern

Kadaster (gedeelte): Appeltern sectie N 652

Perceel Bruto oppervlakte: 1.440 m²

Status: Rijksmonument

Eigendom: Sint Christoffel parochie

Aantal bouwlagen: 2

Verwarming: Hete lucht en gaskachel(s)

Overdracht: In overleg

 

Bekijk hier de verkoopbrochure.

Reliplan Nederland

Raadhuisplein 4, 2914 KM Nieuwerkerk aan den IJssel
E info@reliplan.nl
T 088-1669500

Contact

Reliplan Nederland  -  Raadhuisplein 4 - 2914 KM Nieuwerkerk aan den IJssel 

Tel: 088 166 9500  -  E-mail: info@reliplan.nl


Volg ons