Te koop - Kasteel ter Leyen - België

Ondernemen met hart voor historie en oog voor de toekomst

Dit zeer bijzondere en fraaie landgoed laat zich kenmerken door de rust, ruimte en mogelijkheden en draagt er zorg voor dat eenieder zich direct thuis voelt. Niet voor niets is het kasteel dan ook een geliefde locatie voor samenkomsten in de vriendschappelijke en familiaire sfeer. De authentieke architectuur wordt kracht bijgezet door de fraai aangelegde tuin met prachtige oude bomen en uitgestrekte landerijen. Kasteel Ter Leyen is werkelijk een oase voor liefhebbers van rust, ruimte en stijl.

Het landgoed omhelst verder enkele bijzondere bijgebouwen, zoals de zogenoemde conciërgewoning, een riant koetshuis en een bedrijfshal.

Deze uitgelezen buitenkans wordt in samenwerking met Altro Vastgoed aangeboden door uw Reliplan makelaar Arjan van de Ruit.


LIGGING

Het landgoed is gelegen in Boekhoute, een charmant dorp net over de Belgische grens bij Terneuzen. Kasteel Ter Leyen vormt een baken van rust voor haar gasten, zonder volledig afgelegen te zijn van dagelijkse voorzieningen. Zo zijn er diverse winkels en eetgelegenheden op slechts een paar minuten fietsen afstand en biedt het nabijgelegen Assenede alles wat je nodig hebt.

Boekhoute kent tevens een ideale ligging ten opzichte van Gent (30km), Brugge (40km) en Antwerpen (60km). Ook de toegankelijkheid vanuit Nederland is goed te noemen, met Rotterdam op slechts 2 uur rijden en met Goes en Middelburg op minder dan 50 kilometer afstand.


HISTORIE

Kasteel Ter Leyen’ is een zogenoemd waterkasteel, welke omstreeks het jaar 1400 is opgetrokken in een typische renaissance stijl. Zoals het een gebouw met een rijke geschiedenis betaamd, is ook dit kasteel door meerdere eigenaren onder handen genomen. Zo is in de jaren ’30 van de vorige eeuw het interieur aangepast, waarbij slechts de in de kelder gelegen vertrekken en de hoektorens ongewijzigd zijn gebleven.

Met de komst van de huidige eigenaren in 2000 is er een grote slag geslagen wat modernisering betreft. Zij hebben het kasteel de liefde en aandacht gegeven die het nodig had om te verworden tot de fijne verblijfplaats die het nu is. Je komt ogen tekort voor de rijkdom en schoonheid van zowel de binnen, als de buitenkant met tal van authentieke elementen.

Het kasteel ademt een zeer prettige sfeer en draagt zorg voor een perfect samenzijn.


HET LANDGOED

Het landgoed bestaat uit meerdere opstallen: het kasteel, het koetshuis, de conciërgewoning en een bedrijfsruimte.

 • Het kasteel
  Het kasteel kent meerdere, in authentieke stijl opgetrokken vertrekken, waaronder maar liefst 9 ruime slaapkamers en 6 badkamers. De voormalige herensalon doet heden ten dage dienst als eetkamer en de damessalon leent zich met haar sfeervolle open haard perfect als zitkamer. Verder kent het kasteel bijzondere ruimtes zoals een badhuis met sauna en een tot bruine kroeg omgebouwde kelder.
 • Het koetshuis
  Het koetshuis is een plaatje om te zien en kent een multifunctionele functie. Zo is er een riante ontmoetingsruimte op de begane grond.
 • De conciërgewoning
  De aan de straatkant gelegen conciërgewoning is gelegen naast de poort. In Vlaanderen wordt dit gebouw dan ook doeltreffend bestempeld als een portierswoning. Deze fraaie woning is voorzien van  een ruime living, een prima bemeten keuken en twee slaapkamers, waarvan één op de begane grond.
 • De bedrijfsruimte met loods
  De begane grond van de voormalige melkfabriek is momenteel in gebruik als caravanstalling en dient als bedrijfshal.
   

GROOTS DENKEN, GROOTS DOEN

Kasteel Ter Leyen heeft een goede reputatie verworven als trouwlocatie en verhuurlocatie en kent haar grootste bekendheid onder Nederlandse klanten. Het kasteel kan in zijn geheel door een partij worden geboekt en voorziet daarmee in een behoefte. Deze dienst is uniek in zijn soort; men kan zich door de afwezigheid van de eigenaren tijdens de huurperiode écht een kasteelheer of hofdame wanen.

Dit gegeven is een absoluut een unique selling point en wanneer het kasteel actiever in de markt wordt gezet zullen er nog betere resultaten kunnen worden behaald.

Enkele highlights:

 • In de voorbije jaren is het landgoed verhuurd tegen een tarief van € 3.000,- euro per weekeinde/ midweek. Hiermee is in 2019 een prima rendement behaald. Met een voorgestelde verhuurprijs van €4.000,- per weekeinde/midweek voor 2023 staan de te verwachte cijfers er zeer rooskleurig op.
 • Momenteel is van de 6,5 hectare grond (65.000 m2) die bij het landgoed behoren, 4 hectare grond verpacht aan lokale boeren.
 • In de bedrijfshal (voormalig melkfabriek) worden thans caravans gestald.


CONTACT

Onder de indruk geraakt van de rijke historie en de veelbelovende toekomst van Kasteel ter Leyen? Neem dan contact op met Dhr. Arjan van de Ruit via: 06-26997558

Arjan van de Ruit

Gecertificeerd Makelaar

Phone: 0626997558

Email: a.vanderuit@reliplan.nl

Web: www.reliplan.nl

Kantoor Rotterdam

Raadhuisplein 4

2914 KM | Nieuwerkerk aan den IJssel


Bekijk de virtuele tour

Download de brochure

 

Locatie: Boekhoutedorp 5 Te Assenede, België

Vraagprijs: €2.950.000.

Reliplan België

Rue des Récollets 3, 6940 Durbuy, België
E info@reliplan.be
T 31683502424

Contact

Reliplan Nederland  -  Raadhuisplein 4 - 2914 KM Nieuwerkerk aan den IJssel 

Tel: 088 166 9500  -  E-mail: info@reliplan.nl


Volg ons