Van klooster naar luxe hotel

In het noorden van Portugal, tegen de Spaanse grens, ligt dit bijzonder fraaie en luxueuze hotel: Pousada Mosteiro Amares. Het is een oud klooster dat op heel stijlvolle en respectvolle wijze is verbouwd tot een viersterren hotel.

Pousada in het noorden van Portugal

De Pousada is een cisterciënzerklooster uit de 12e eeuw. Een nationaal monument dat getransormeerd is naar een luxe hotel. De transformatie is het werk geweest van de beroemde architect Eduardo Souto de Moura, winnaar van de Pritzker Prize 2011, de belangrijkste wereldwijde architectuurprijs.

De Pousada ligt op 17 minuten van het nationale park Peneda Gerês en is omgeven door een fascinerend landschap. De gasten kunnen genieten van een buitenzwembad en tennisbaan, en er is een parkeergarage gecreëerd voor de auto’s van de gasten.

De kamers zijn prachtig ontworpen, gezellig en comfortabel.

Beschrijving van de architecten

Archdaily.com:

“In dit project was het de bedoeling om met het bestaande stenen gebouw een nieuw gebouw te creëren, door het aan te passen. Het is een nieuw gebouw, waarin verschillende stemmen en functies samenkomen; het is geen reconstructie van het gebouw in zijn oorspronkelijke vorm.

In dit project zijn de ruïnes belangrijker dan het “klooster”, want het zijn die ruïnes die open en aanpasbaar zijn, net zoals het gebouw in zijn geschiedenis was. (…)”

Bronnen

Architecten

  • Eduardo Souto de Moura + Humberto Vieira

Locatie

  • Cemitério de Bouro, 4720, Portugal
  • 7.300 m2

Projectjaar

  • 1997

Foto’s

Bekijk meer transformatievoorbeelden

Begin met typen en druk op enter om te zoeken

DePetrus_vught_herbestemming_kerk