Van kerk naar theater

In het zuiden van Haarlem, op de rand met Heemstede, staat een fraaie kerk: Kapel Nieuw Vredenhof. Sinds 2016 doet de kerk dienst als toneeltheater. Een prachtige locatie voor amateurgezelschappen.

haarlemse_kapel_is_nu_theater

Toneeltheater in voormalige PKN kerk

Deze fraaie kerk uit 1927 is ontworpen door architect Korringa en in 1967 nog eens uitgebreid. Hij ligt heel mooi op de rand van Haarlem-Zuid en Heemstede.

Nadat in 2009 de laatste kerkdienst werd gehouden, is de kerk uiteindelijk verbouwd tot theater. Een prachtig, compact theater met 95 stoelen, speciaal voor toneelproducties.

De grote zaal leent zich goed voor kleine voorstellingen

haarlemmerhouttheater.nl:

“Het Haarlemmerhout Theater is een intiem huistheater met 95 zitplaatsen op een unieke locatie in Haarlem. (…)”

Na een grote verbouwing en restauratie van de kapel is de ruimte omgetoverd tot een moderne theaterzaal met een oplopende tribune. In het gebouw is ook een gezellige foyer gecreëerd.

Het theater wordt vooral gebruikt door lokale toneelgezelschappen. Op deze manier behoud het gebouw een mooie functie voor de regio.

Het Haarlemmerhout Theater is genomineerd voor de Lieven de Key Penning 2018, de erkenning voor mooie prestaties op het gebied van monumentenzorg, architectuur of stedenbouw.

Bronnen

  • reliwiki.nl
  • haarlemmerhouttheater.nl + facebook
  • visithaarlem.com

Locatie

  • Van Oldenbarneveltlaan 17 in Haarlem

Projectjaar

  • 2016

Foto’s

  • De Facebook-pagina van het Haarlemmerhout Theater

Bekijk meer transformatievoorbeelden

Begin met typen en druk op enter om te zoeken

borne_theresiakerk_getransformeerd_tot_gezondheidscentrumHet oude Michaelskerkje in Dennenburg is getransformeerd tot woning.