Chris Schaapman nieuwe directeur van Reliplan

Amsterdam, 1 november 2019

Chris Schaapman nieuwe directeur Reliplan

Amsterdam, 1 november 2019 – Reliplan, dé specialist in religieus en maatschappelijk vastgoed, heeft vanaf 1 november een nieuwe directeur. Chris Schaapman (51) is aangetrokken om de positie van Reliplan als kennispartner en marktleider verder te versterken. Tot 31 oktober was Schaapman directeur/bestuurder bij woningcorporatie Elan Wonen in Haarlem.

Ernest van der Meijde, eigenaar van Reliplan: “In 2017 hebben wij Reliplan gekocht na 25 jaar gerund te zijn door de oprichter. De nieuwe koers is bepaald en we hebben een flink aantal vernieuwingen doorgevoerd om goed aan te sluiten op de wensen van de klanten en de markt. Nu is het tijd voor de volgende stap, op weg naar verdere groei en professionalisering. Chris Schaapman is met zijn uitgebreide ervaring en netwerk de aangewezen persoon om hier invulling aan te geven.”

Chris Schaapman: “In deze functie komen verschillende dingen heel mooi samen: mijn voorliefde voor kerken en kerkgemeenschappen en mijn ervaring in vastgoed, ruimtelijke plannen, hergebruik en herbestemming. Ook heb ik veel affiniteit met de interactie met omwonenden. Het zorgvuldig moeten afwegen omdat je rekening moet houden met ieders belangen, dat past bij mij.”

“Om nog meer de partner te zijn voor álle vraagstukken op het gebied van religieus én maatschappelijk vastgoed, is het belangrijk dat we onze dienstverlening verdiepen en verbreden,” zegt Chris. Ernest: “Zo maken opdrachtgevers steeds vaker gebruik van onze diensten op het gebied van projectontwikkeling. Reliplan treedt dan op als gedelegeerd ontwikkelaar en is in staat waardesprongen te realiseren door bijvoorbeeld bestemmingsplanwijzigingen door te voeren of inzichtelijk te maken welke transformatiemogelijkheden er zijn.”

Schaapman was 4 jaar actief als directeur/bestuurder bij Elan Wonen in Haarlem, waar hij zorgde voor een daadkrachtige en sociale woningcorporatie met oog voor huurder en woningzoekende. Daarvoor was bij werkzaam als gemeentedirecteur in Alphen aan den Rijn en als sectorhoofd bij de gemeente Den Haag.

Over Reliplan
Met een landelijk netwerk van makelaars, partners en specialisten begeleidt en adviseert Reliplan haar opdrachtgevers al meer dan 25 jaar bij transacties van religieus en maatschappelijk vastgoed: kerkgebouwen, kloosters, schoolgebouwen, landgoederen en ander bijzonder onroerend goed. Reliplan biedt een breed scala aan diensten, waaronder de aan- en verkoopbegeleiding van religieus vastgoed, waardebepalingen en taxaties, planontwikkeling, projectontwikkeling en advies. Het portfolio telt inmiddels ruim 900 bijzondere gebouwen in Nederland. Het team van Reliplan bestaat uit 10 professionals en is gevestigd in Amsterdam.

Meer nieuws

Begin met typen en druk op enter om te zoeken