TE KOOP - ’t Klooster - BOVENKARSPEL

H O O F D S T R A A T   1 9 9    -    B O V E N K A R S P E L

|  statig woon-/winkelpand   |   wonen en werken perfect te combineren  |  van alle moderne gemakken voorzien  |  authentieke details  |  fraai aangelegde achtertuin  |  grote kelder  | rijke geschiedenis   |

 

 

H E T   P A N D
Met woon-/winkelpand ’t Klooster aan de Hoofdstraat 199 te Bovenkarspel bieden wij een werkelijk uniek object aan waarin wonen en werken optimaal kan worden gecombineerd en waar heden en verleden tot één warm geheel is gesmeed. De huidige eigenaar wil zijn werkzaamheden elders voortzetten.

 

Het resultaat is een geweldig geheel boordevol mogelijkheden, voor zowel particulier als ondernemer.

 

V R O E G E R

 

De Hoofdstraat 199 is in 1922 opgetrokken door S. B. van Sante, een architect welke het gebouw met kenmerken van de Amsterdamse school ontwierp. Het pand maakte deel uit van een aantal katholieke gebouwen in Bovenkarspel en deed dienst als zusterhuis. Hiér sliepen de kloosterzusters welke les gaven op de naastgelegen meisjesschool. Het pand kent daarmee een rijke, religieuze geschiedenis. Het ‘Iesus hominum salvator’ (Jezus, redder van de mensheid) wat boven de voordeur op de gevel prijkt is daar een kleurrijk bewijs van.

 

Het gewelfde plafond in de voormalige kapel en de prachtige glas-in-lood ramen aan de achterzijde zijn slechts een paar voorbeelden van details die de vrome geschiedenis van het pand weerspiegelen. Samen met alle andere bewaard gebleven details vormen zij een fraaie blijk van het verleden. Niet voor niets is de Hoofdstraat 199 dan ook opgenomen in het monumentenregister van de gemeente Stede Broec.

 

N U

 

Exact 100 jaar verder in de tijd is het pand in gebruik als woonatelier, met meer dan genoeg ruimte voor exposure en als sfeervolle, moderne woning(-en) met meer dan genoeg ruimte voor een gezin of twee.

 

Dat de huidige eigenaren weten wat ze doen komt terug in de grandioze stijlkeuzes en het gebruik van hoogwaardige materialen. Het geheel is modern afgewerkt met hier en daar een knipoog naar het verleden, zoals de muur in de badkamer op de eerste verdieping, waarop een drietal zusters hun blik af lijken te wenden. De dames moesten eens weten! Überhaupt zijn de stijlkamers van de woonwinkel stuk voor stuk parels; de hoge plafonds, de sierlijsten op de muren, de prachtige vloeren en als uitblinker de zeshoekige lichtstraat doen de vertrekken allemaal eer aan.

 

T O E K O M S T

 

Of je nu door wilt gaan op dezelfde weg als de huidige eigenaren met een woonwinkel, of hele andere plannen hebt en kiest voor een andere richting; jouw toekomst ligt hier! Deo volente dan, zoals de kloosterzusters misschien wel zouden zeggen.

 

 

B I N N E N

 

De begane grond van het statige pand doet momenteel dienst als woonwinkel/woonatelier. De woonwinkel kent diverse stijlkamers, functionele ruimtes, een bedrijfskantine, een kantoorruimte en een grote kelder met opslagmogelijkheden. De kelder is voor bevoorrading bereikbaar via de tuin. 

 

De eerste en tweede verdieping zijn ingericht en in gebruik als woning. De eerste verdieping kent een briljante masterbedroom met inloopkast en badkamer ensuite en een riante tweede slaapkamer met een semi-afgescheiden babykamer. De keuken van deze woonlaag is eenvoudig, doch chique en de woonkamer is fenomenaal door de ligging in de voormalige kapel. Het gewelfde plafond geeft de ruimte de historische sfeer de het verdient. Vanuit deze woning is er toegang tot het riante dakterras.

 

De tweede verdieping van het pand is de zolder verdieping. De zolder vormt een sfeervolle, open woonruimte  met open keuken en met één prima bemeten slaapkamer en een extra slaapruimte welke door een handig geplaatste wand is gecreëerd zonder aan privacy in te leveren. In deze woonruimte ontbreekt het je ook aan niets!

 

 

B U I T E N

 

Het pand beschikt over een riante tuin welke fraai is aangelegd en voorzien is van een tweetal overkappingen waarvan er één is voorzien van een berging voor hout, een fietsenstalling en een schuur. De tuin vormt een aangename plek om lange zomeravonden in door te brengen met vrienden en familie. Hier kan ten volle van buiten worden genoten!

 

Naast de tuin is er tevens een riant dakterras aanwezig welke via de woning op de eerste verdieping kan worden bereikt.

 

 

L I G G I N G

 

De Hoofstraat 199 is gelegen in Bovenkarspel, een ruim 10.000 inwoners tellend dorp  met een centrale ligging ten opzichte van uitvalswegen (N505/N307) en openbaar vervoersverbindingen zoals treinstation Bovenkarspel-Flora. Hiermee zijn steden als Hoorn en Lelystad goed te bereiken voor woon-/ werkverkeer. Dagelijkse voorzieningen als (basis-)scholen, kinderopvanglocaties, winkels en zorgaanbieders zijn op korte afstand te bereiken.

 

 

 

T   K L O O S T E R   I N   H E T   K O R T

 

 

 

-   aantrekkelijk woon-/winkelpand met 495 m2 BVO, 355m2 VVO

-   twee woonverdiepingen met respectievelijk 168 en 105 m2 aan woonoppervlakte

-   bijzonder interessant object met een rijke historie

-   keurige staat van onderhoud, helemaal naar het nu gebracht

-   ruime, fraai aangelegde tuin met legio mogelijkheden

-   24 zonnepanelen aanwezig

 

 

 

D U U R Z A A M

 

 

 

Wat duurzaam ondernemen betreft is er al een grote sprong voorwaarts gemaakt met het installeren van 24 zonnepanelen.

 

 

B E Z I C H T I G E N

 

Deze lust voor het oog wordt aangeboden door Reliplan makelaar Arjan van de Ruit. Is jouw interesse gewekt? Neem dan contact op via 06-26997558.

 

 

CONTACT

Arjan van de Ruit

Gecertificeerd Makelaar

Phone: 0626997558

Email: a.vanderuit@reliplan.nl

Web: www.reliplan.nl

Kantoor Rotterdam

Raadhuisplein 4

2914 KM | Nieuwerkerk aan den IJssel

 


DOWNLOAD DE BROCHURE

 

Locatie: Hoofdstraat 199 te Bovenkarspel

Vraagprijs: € 1.750.000 k.k.

Reliplan Amsterdam

Buiksloterdijk 242, 1025 WE Amsterdam
E info@reliplan.com
T 020 - 636 58 89

Contact

Reliplan  -  Buiksloterdijk 242  -  1025 WE Amsterdam
Tel: 020 - 636 58 89  -  E-mail: info@reliplan.com


Volg ons