Festival Klinkend Erfgoed

09.09.2016 t/m 31.08.2018

De Stichting Klinkend Erfgoed Nederland verzorgt het weekend van 9, 10 en 11 september in de Stevenskerk in Nijmegen een groot festival met luidklokken, carillons, torenuurwerken en orgels. Op vrijdag worden meningen en ervaringen gedeeld, de zaterdag staat in het teken van muzikale en technische ontdekkingen en ’s zondags is er ruimte voor luisteren en beleven.

Met het festival streeft de Stichting Klinkend Erfgoed Nederland (SKEN) ernaar alle Nederlanders duidelijk te maken dat het klinkend erfgoed verbindt. Dat luidklokken, carillons, torenuurwerken en orgels betekenis hebben voor jong en oud en voor autochtone en allochtone inwoners van ons land. Want luidklokken, mechanische uurwerken, carillons en pijporgels staan onder grote druk. Veel kerken worden onttrokken aan de eredienst en worden getransformeerd, of zijn in afwachting van een nieuwe functie. Daardoor verdwijnt de tijd die de torenklok aangeeft, worden de klokken niet meer geluid en dreigen de  orgels en carillons hun, vaak eeuwenoude, stem te verliezen.

In dit programma wordt nauw samengewerkt met de in 2016 50 jaar bestaande Nijmeegse Orgelkring. Ook de Stevenskerk verzorgt evenementen in dit weekend van de Nationale Orgeldag en Open Monumentendag. 

Terug naar overzicht

Contact

Reliplan  -  Buiksloterdijk 240  -  1025 WE Amsterdam
Tel: 020 636 58 89  -  E-mail: info@reliplan.nl


Volg ons