Oost-Graftdijk Hervormde kerk VERKOCHT

Het kerkgebouw is een voormalig gebouw van de Protestantse Gemeente Oost- en West-Graftdijk in de gemeente Graf-De Rijp.
De kerk ligt aan de Oost-Graftdijk 45 en heeft een monumentale status. De kerk is gebouwd in 1840.

Het "kanaaldorpje" waar de kerk staat telt zo'n 90 huizen en er vlakbij ligt het villapark "De Rijp" bestaande uit "zaanse huisjes" eromheen o.a. tennisbaan, openluchtzwembad en welnesscentrum. Het kerkgebouw: De kerkbanken van de kerk zijn verwijderd, de preekstoel is nog wel intact.Het orgel en de kroonluchters zijn al eerder verkocht. Een benedenkamer onder de toren is reeds volledig verbouwd, de keuken heeft een elek.boiler, er is een nieuw toilet en er is een ruimte voor een badkamer. Hoog in de muur is daar ook een gat geboord voor de uitlaat voor een toekomstige CV-ketel. In het schip bevindt zich nu een grote gaskachel.Een stevige en brede wenteltrap brengt ons naar de verdiepingen. Indien het koor betrokken wordt creert men zo een riante woonkamer waarbij men uitziet over de Eilandspolder tot De Rijp en aan de andere kant het zicht heeft over het Noordhollands kanaal en de Starnmeer. Boven vindt men nog 2 "verdiepingen".

De kerktoren is geheel vernieuw in 1996 en onder de  zerkenvloer in het schip van de kerk is behalve een meter zand ook een moderne isolatie aangebracht. De 17e eeuwse hardstenen platen met opschriften komen gedeeltelijk uit de oude kerk die elders in het dorpje stond en anderzijds uit andere kerken.

Contact

Reliplan  -  Buiksloterdijk 240  -  1025 WE Amsterdam
Tel: 020 636 58 89  -  E-mail: info@reliplan.nl


Volg ons