Bergen Klooster Kapel Te Koop

Adres Lijtweg echter gelegen aan de Nesdijk! De Kloosterkapel op het Landgoed Merici aan de Nesdijk in Bergen. Hier kunt u uw droom waarmaken, een grote villa, een gecombineerde woon/werk-lokatie of een appartementencomplex. 


Dit unieke object is te ontwikkelen door middel van nieuwbouw of door herontwikkeling van het bestaande gebouw tot bijvoorbeeld een kleinschalig appartementencomplex met maximaal 3 appartementen, een vrijstaande villa of anders mits toegestaan volgens het bestemmingsplan (tevens maatschappelijke bestemming). 
Een schitterende locatie op ca. 2700 m2 grond met prachtig uitzicht over de Nesdijk en de polder. 

De Uuthofkapel werd in ca. 1963 gebouwd als onderdeel voor de Ursulinen congregatie. In 1990 is de kapel gerenoveerd. Van oorsprong ontworpen door de Bergense architect Cor Noort jr. in samenwerking met architect Overtoom uit Alkmaar. De glas-in-beton ramen zijn door Jaap Min aangebracht. Deze ramen en de klokkentoren hebben een cultuurhistorische waarde, dit betekent dat de ontwikkeling/verbouwing van de kapel zorgvuldig en in overleg moet gebeuren. 

De bestemming is wonen en maatschappelijke voorzieningen, dit kan zijn: expliciet wonen maar ook bijvoorbeeld wonen en werken aan huis. Onder maatschappelijk wordt verstaan: culturele, educatieve, medische, sociale en levensbeschouwelijke voorzieningen ten behoeve van openbare dienstverlening, alsook ondergeschikte kantoren, detailhandel en horeca ten dienste van deze voorzieningen. Er is dus veel mogelijk op deze locatie, zowel nieuwbouw als herontwikkeling van de bestaande kapel/kerk. 

Voor verdere bijzonderheden met betrekking tot de verkoop of het bezichtigen van de kapel, verzoeken wij u contact met ons op te nemen.

 

Hoofdkantoor Reliplan Amsterdam

Buiksloterdijk 240, 1025 WE Amsterdam
E info@reliplan.nl
T 020 636 58 89

Contact

Reliplan  -  Buiksloterdijk 240  -  1025 WE Amsterdam
Tel: 020 636 58 89  -  E-mail: info@reliplan.nl


Volg ons